Het oppervlakkige verhaal van Helianthus Tuberosus!

 

Een nieuw kortverhaal met de drie woorden (Suède – Aardpeer – Oppervlakkig) van Nath(an) G.

Enjoy! 🙂

———————

“Aardpeer of Helianthus Tuberosus werkt bij etterende wonden en zweren. Bovendien zijn aardperen lekker gestoomd, gekookt of gepureerd. Hun smaak lijkt op die van artisjokken.”

Het zal allemaal wel! Ze slaat haar ‘Van Dale’ woordenboek met een klap dicht en vraagt zich af wie dat woord ooit verzonnen heeft.

Appelen of peren. Wat is het verschil eigenlijk? Dat is hetzelfde als vragen wat het verschil is tussen mooi en lelijk. Er is een wereld van verschil! Dat weet iedereen. En je moet wel heel oppervlakkig zijn om het verschil niet te zien.

Als ik jou nu vraag of je mijn Suède handtas mooi vindt? Dan is dat vrij subjectief, toch? Of je vindt hem mooi of je vindt hem lelijk. Nog een ander vraagt zich misschien af wat Suède is. Als ik je dan vertel dat dat soepel leer is dat heel zacht aanvoelt, dan schieten er misschien hartverscheurende beelden van walvissen of dolfijnen die  koelbloedig worden afgemaakt, door je hoofd.

Hoogstwaarschijnlijk klasseer je mij (en mijn handtas) in het vakje van ‘dierenbeul’,’dat koop je toch niet’ en ‘lelijk’.

Maar als je een verwoed verzamelaar van handtassen bent, zal mijn Suède aanwinst, die ik gisteren trouwens nog voor een prikje online besteld heb, ongetwijfeld in de smaak vallen.

Dus om de discussie over mooi en lelijk of het verschil tussen een aardappel en aardpeer de wereld uit te helpen kunnen we maar beter over een ander onderwerp beginnen.

“Wat is jouw talent bijvoorbeeld?”

Of zullen we maar afronden?! 🙂

———————–

Wat is jouw talent? Of geloof jij niet in ‘talenten’?

Ik hoor het graag in het reactieveld onderaan.

——————–

Mijn boek “Topverkoper in 20 weken!” al gelezen?

Schrijf je nu in en ontvang de eerste vier hoofdstukken GRATIS in je mail!

———————

Stuur dit nieuwe verhaal door naar je:

      • Facebook-vrienden
      • Twitter-volgers
      • LinkedIn connecties
      • en bloglezers..

 

Schrijf je nu in voor de volgende schrijftips:

Volg mij op Twitter:

“Vind ons leuk op Facebook”: Passievoorschrijven

Doe vooral waar jij zin in hebt!
Ine

 

2 thoughts on “Het oppervlakkige verhaal van Helianthus Tuberosus!

 1. SCHITTEREND !!!!! Waar blijf je’t halen. Heb het met een lach op mijn gezicht gelezen 🙂 mijn dag is weer goed begonnen 😉 Dank u Ineke voor dit geweldig verhaal xxxx

  • 🙂 Met dank aan de gever van de drie meest absurde maar meest geweldige woorden van het afgelopen jaar. Hoe absurder, hoe leuker om te schrijven. Heb jij er drie voor mij?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *