Struck by lightning…


 

Die dag zou ik opnieuw neergebliksemd worden. Als ik het vooraf had geweten had ik voor een bliksemafleider gezorgd. Maar sommige dingen kan je niet voorzien. Sommige dingen gebeuren zonder dat je het zelf wil. Soms word je ineens geraakt zonder dat je het zelf verwacht. Soms slaat de bliksem in en dan helpt wegspringen niet.

Geconcentreerd raap ik de ballen bij mekaar. Ik ben volledig in gedachten verzonken. Vandaag was een vruchtbare les. Vandaag heb ik het goed gedaan. Ik heb bijgeleerd en was in topconditie. Kortom, ik voelde me goed. Ik voelde dat ik er stond. En dat mag ook al eens.

Als ik me opricht kijk ik in twee geïnteresseerde, donkerbruine ogen. Ze duwt het karretje met de tennisballen voor zich uit. Een kleine blonde jongen huppelt haar achterna. Even ben ik weg van de wereld. Tijd en ruimte verdwijnen. Het is woensdag vandaag. Klopt, het is woensdag. Ongetwijfeld is dat haar dag om les te geven.

Van mijn stuk gebracht hoor ik de aanwijzingen van mijn tenniscoach niet meer. Opnieuw trekt ze mijn aandacht. Ik kan mijn ogen niet van haar afhouden. Ik word meegevoerd door haar stem en kom niet toe aan een juiste opslag.

Ze kijkt me geamuseerd en vragend aan. Ik kan haar alleen maar gebiologeerd aanstaren en weet me verder geen houding te geven. Dit kan toch niet waar zijn?! Ik moet me toch kunnen concentreren terwijl zij op tien meter van me vandaan staat. Ik laat me niet afleiden door het rumoer om me heen en dan zou zij dat wel kunnen?! Het kost me alle moeite van de wereld maar uiteindelijk slaag ik erin om een ‘winner’ te slaan.

Zo, de koningin in mij blaakt terug van zelfvertrouwen. Dit is waar ik wil zijn. Ik ga me toch niet laten afleiden door een B-speelster die dan nog eens 8 jaar jonger is dan mij? Dit laat ik niet zomaar gebeuren…

Maar als onze ogen voor de derde keer kruisen maait ze alle grond onder mijn voeten. Acht jaar jonger! Maar ze doet wat met mij. Wie is die vrouw?!

——————————————–

Wat heeft de grond onder jouw voeten weggemaaid? Ik hoor het graag in het reactieveld onderaan.

Stuur dit verhaal door naar je:

  • Facebook-vrienden
  • Twitter-volgers
  • LinkedIn connecties
  • en bloglezers..

Passie voor Schrijven automatisch in je mailbox?

Volg mij op Twitter:

“Vind ons leuk op Facebook”: Passievoorschrijven

Als je nooit omver wordt geblazen mis je het beste! Dan pas voel je dat je leeft!
Ine

4 thoughts on “Struck by lightning…

 1. De dag waarop mensen, waarvan ik het niet verwacht had, me op een mensonwaardige manier behandeld hebben, viel ik in een bodemloze put. Het heeft jaren geduurd voor ik daarvan hersteld was. Ik heb er nog moeite mee, maar steeds minder.

  • Mieke,

   Dank je voor jouw openheid. Als het mij gebeurt vraag ik me altijd af, moet ik reageren? Of laat ik het maar beter aan me voorbij gaan. De dag van vandaag denk ik meer en meer, klasseren die handel. Doorgaan en vergeten. Maar als het mensen zijn die dicht bij me staan, is dat meestal een bittere pil.

 2. Soms moet je eens iets wagen… ook al is er een groter leeftijdsverschil. Wie niet waagt niet wint… ook al kan het wel eens serieus tegen vallen… je hebt het geprobeerd, Je hebt er uit geleerd.
  Het maakt nooit uit hoe groot het leeftijds verschil is. Als je maar gelukkig bent…
  x

  • Hoi Cid, klopt wat je zegt. Ik zou me ook niet laten tegenhouden door een leeftijdsverschil van 8 acht jaar als al de rest zou kloppen. Maar als gevoelens niet beantwoord worden dan zet je maar beter een stap terug heb ik geleerd. X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *