Hoop doet leven…


 

Twee weken geleden kreeg ik het volgende mailtje van Stefan. “Mijn zusje is (eindelijk) voor de tweede keer zwanger. Kun je een verhaal maken met de volgende drie woorden: verlangen, verdriet en vertrouwen?”

Dit is het verhaal…

———————-

Verlangen is nog nooit zo groot geweest. Zo moeilijk. Hartverscheurend ook. Het is nauwelijks in woorden uit te drukken. Er waren dagen dat verdriet de overmacht nam. Er waren momenten dat ik ’s morgens mijn bed niet uit kon of wou. Maar je blijft volhouden, doorgaan, hopen. Ja, hopen!

Hoop doet leven zeggen ze soms maar als je al twee jaar probeert dan kom je wel eens momenten tegen dat je het zou opgeven, al is het maar voor even. Maar je blijft vertrouwen op morgen. En dan ineens… is er het verlossende bericht dat het gelukt is!

We zitten in de wachtkamer van de afdeling gynaecologie op de eerste verdieping van het kolossale en onpersoonlijke ziekenhuis. De smetteloos witte muren kijken me hard aan. Vanuit mijn ooghoek hou ik je in de gaten. Ik voel de spanning die tussen ons in hangt. Ze vult de hele kamer.

De deur van de dokter gaat met een ruk open en een dolverliefd, enthousiast koppel komt uit het kabinet gestapt. Ze dartelen vrolijk voorbij. Met elke seconde die verstrijkt neemt de spanning toe. Ik voel het maar ik kan er niets aan doen.

Ik kan alleen maar stil naast je zitten en er zijn als je me nodig hebt. Deze strijd voeren we samen. Zacht strijk ik met een vinger langs je arm. Je kijkt me intens aan. Tussen jou en mij zijn geen woorden nodig. Ik weet wat je denkt en wat je voelt.

In een flits zie ik de wanhoop in je ogen. Je denkt dat ik het niet zie en je herpakt je vliegensvlug.

Ik buig me naar je toe en fluister zacht: “Lieverd, vertrouw me, het komt allemaal goed!”

————————-

Ik hoor graag wat jij van dit verhaal vindt? Geef jouw reactie in het reactieveld onderaan!

Heb jij drie woorden voor mij? Dan schrijf ik op 5 minuten tijd jouw Shortstory! Ik hoor het graag in het reactieveld onderaan.

Stuur deze tekst door naar je:

      • Facebook-vrienden
      • Twitter-volgers
      • LinkedIn connecties
      • en bloglezers…

Passie voor Schrijven automatisch in je mailbox?

Volg mij op Twitter:

“Vind ons leuk op Facebook”: Passievoorschrijven

Losers never win! Winners never lose!
Ine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *