De snelle denker…

 

Dit is het kortverhaal met de drie woorden van Jorane Janssens: hoogbegaafdheid – begrip – alleen.

Let it bring a smile on your face…

—————————–

 “Hoogbegaafdheid wordt soms verward met arrogantie,” lees ik in de krant. En net dat begrijp ik nu niet. Maar misschien ben ik dan ook niet hoogbegaafd anders had ik het waarschijnlijk wel gesnapt.

Ik lees het artikel nog een tweede keer en dan valt het kwartje. Hoogbegaafde mensen voelen zich soms alleen. Ze leven in een andere wereld en denken veel sneller dan de gemiddelde mens. Ik denk bij mezelf dat ik misschien toch tot het selecte clubje behoor want mijn gedachten staan nooit stil.

Ik weet nog dat ik mijn vriendin vaak vroeg waar ze aan dacht. En dan kwam steevast hetzelfde antwoord: “Nergens aan!” Ik snapte er niks van. Als ik voor me uit zit te staren denk ik altijd wel ergens aan. Een hoofd dat werkelijk stil is ken ik niet. Nog nooit van gehoord. Al dertig jaar maalt die mallemolen hierboven gewoon door. Zonder ophouden. Als ik iets doe, heb ik het altijd al wel eens meegemaakt. Een film wordt dan afgespeeld en het is net of ik in een andere dimensie zit. En daar heb ik echt geen drugs voor nodig…

Maar of dat nu hoogbegaafdheid is? Ik denk het niet. En of dat nu arrogantie is? Dat al helemaal niet! Ik hou er niet zo van om in hokjes gestopt te worden. Ik ben gewoon ik. 1m72 is het enige dat met ‘hoog’ of ‘groot’ te maken heeft. En wat groot is voor mij, is misschien klein voor jou.

Mijn gedachten nemen weer een loopje met mezelf. Ik word weer naar een andere wereld geprojecteerd. Een wereld die al verder staat dan het punt dan waar ik me op dit moment bevind. Een gesprek en flarden van gisteren spoken door mijn hoofd.

En begrip voor deze dromer? Hoeft niet. Ik kom er wel uit. Ik weet wat ik wil. Je hoeft me niet te koppelen…

———————

Wat vind jij goed aan de website/teksten en/of wat zou jij anders willen zien? Ik hoor het graag in het reactieveld onderaan.

Wil je dit verhaal doorsturen naar je:

     • Facebook-vrienden
     • Twitter-volgers
     • LinkedIn connecties
     • en bloglezers..

Schrijf je nu in voor de volgende schrijftips of nieuwe kortverhalen:

Volg mij op Twitter:

“Vind ons leuk op Facebook”: Passievoorschrijven

Smile!

Ine

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *