Brief aan… mijn baas

Ik hou van mijn job en ik hoop maar dat jij dat weet. Ik heb vijf jaar dag en nacht gewerkt voor jou, voor ons en voor de zaak. En ik deed het omdat ik het wou. Mijn hart ligt nog steeds bij “de zaak”. En ik hoef het je niet te zeggen want ik weet wel dat jij het weet. Maar sinds kort is er iets veranderd. Ik heb een passie gevonden. Een andere passie of beter, een tweede passie. Ik hoef niet meer dag en nacht, 70 uur per week te werken. En misschien zou jij dat liever wel zo zien maar ik kan het niet meer. Ik wil mezelf niet meer voorbij lopen en alleen maar gaan voor de zaak. Want dan sta ik op een morgen weer op met het gevoel dat het leven langzaam aan me voorbij trekt zonder dat ik echt geleefd heb. In december heb ik een beslissing moeten maken: `Wil ik zo verder of ga ik een andere kant op?` Ik besefte dat werk alleen niet genoeg is. Niet voor mij. Ik ben dertig geworden en het leven geeft iedereen maar één kans, soms een tweede. Ik wil de mijne grijpen.

Ik hou ervan, “de zaak” zit in mijn hart maar ik hou ook van iets anders. Ik wil schrijven. Ik wil woorden op papier zetten, ze de wereld insturen en weten dat het harten zal raken. Ik wil mensen inspireren met teksten en verhalen. Ik wil anderen een hart onder de riem steken en uitnodigen tot schrijven. Ik wil mensen uitdagen om voorbij te gaan aan de stemmen in hun hoofd en te gaan voor dromen. Passies moet je volgen. Een wijs man zei ooit dat je in de eerste plaats zelf gelukkig moet zijn. Dat was jij, weet je wel? Wel, schrijven maakt mij gelukkig. Het lijkt alsof er een andere deur wordt geopend. En ik ben dolblij dat die deur is open gegaan. Ik weet dat ik niet zonder jou kan. Ik weet dat ik niet zonder jou wil. Ik weet dat ik wil blijven doen wat ik nu doe maar ik weet ook dat werken alleen, “de zaak” alleen niet genoeg is. Ik wil meer, veel meer. Ik weet dat ik meer te doen heb, dan het verkopen van ons product aan één persoon. Het leven vraagt mij om te schrijven voor jou, voor mij en voor 7 miljard anderen. Ik kan niet anders dan luisteren. Na duizend tekens moet ik wel luisteren want ik ben bang voor wat er zal gebeuren als ik het niet doe.

Lieve baas, ik wil je bedanken voor alle kansen die jij me al gegeven hebt en ik wil voor niemand anders werken dan voor jou. Ik hoop dat je begrijpt dat ik niet wil kiezen. Ik kan niet kiezen tussen jou en mijn hart maar als ik het wel moet doen dan heb ik maar één keuze..

Ik hoor heel graag wat jij vindt van deze nieuwe “Brief aan.. ”
Alle feedback is meer dan welkom! Je kan jouw reactie plaatsen in het ‘reactieveld’ onderaan.

Kan jij me inspiratie geven… aan wie zou jij een brief willen schrijven? (een persoon, een dier, ….)

Groetjes,
Ine

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *