34 Redenen om als expert een boek te schrijven


 

Het is altijd mijn droom geweest om Bestseller Auteur te worden. Als ik als kleine ‘s avonds in mijn bed kroop en mijn ogen sloot, zag ik de rijen fans al staan die me vroegen om een handtekening. Apetrots was ik toen. Maar dan ga je op een gegeven moment studeren en werken en verdwijnen sommige passionele dromen naar de achtergrond.

Ik heb het geluk gehad dat de schrijfpassie twee jaar geleden terug in mijn leven binnensloop. Ze maakte me letterlijk wakker. Ik ging op internet op zoek naar een cursus om mijn eigen boek te schrijven. Via via kwam ik terecht bij de Open Circles Academy. Zij leren ondernemers een systeem om hun boek te schrijven in no time. Ik schreef me in voor hun training “How to write your book in 28 days?” en dat was het begin van mijn eerste boek.

Ik was eigenlijk van plan om een roman te schrijven maar Open Circles focuste zich op het schrijven van een non-fictie boek. Hoe verpak je als expert jouw kennis en expertise in een boek zodat je jouw doelgroep iets bijbrengt en hen stap voor stap helpt hun doelen te bereiken?

Wat had ik de wereld te bieden? 

Ik zat al 8 jaar in verkoop, startte onderaan de ladder, beging alle fouten die elke startende verkoper en ondernemer maakt, liep tegen muren aan en kreeg talrijke nee’s. Ik volgde Salescursussen, leerde presenteren en schreef me in voor Persoonlijke Ontwikkelingstrajecten om mezelf bij te schaven. Op 5 jaar tijd bouwde ik de Belgische zetel uit, ging van een bedrijf met 1 persoon naar een team van 7 personen met een omzet van 120.000€ naar 2 miljoen euro.

Deze reis, wat ik leerde en hoe ik van niets uitgroeide tot Topverkoper kreeg vorm in mijn eerste boek: “Topverkoper in 20 weken!”

Drie maanden geleden stuurde ik mijn boek naar 8 uitgevers en vorige week sloot ik een contract af met één van de grootste uitgevers in België. Mijn boek wordt in november 2013 uitgegeven door Uitgeverij Linkeroever/Houtekiet.

Ik droomde er als kind van en op mijn 30e komt mijn droom uit! Binnen 5 maanden ligt mijn boek in de boekhandel. Soms kan ik het zelf niet geloven! Ik ben er zo dankbaar voor dat het nauwelijks in woorden te vatten is.

Ben jij een expert? Wat weet jij dat de wereld kan helpen? Hoe kan jij anderen raken, inspireren, motiveren en helpen om hun doelen te bereiken?

Iedereen is wel ergens expert in!

Er is niemand anders die jouw kennis heeft en die jouw verhaal kan vertellen. Dat kan alleen jij!

Dit zijn 34 redenen om als expert JOUW boek te schrijven.

1)      Gratis publiciteit.

2)      Het is leuk!

3)      Je hebt iets te vertellen aan de wereld.

4)      Je wilt mensen helpen.

5)      Je wilt meer mensen bereiken.

6)      Je wilt er geld mee verdienen.

7)      Je wilt Passief inkomen genereren met jouw boek.

8)      Je wilt een expertpositie creëren.

9)      Je bent creatief.

10)   Je wilt meer klanten naar je toe trekken.

11)   Je wilt een tastbaar product hebben.

12)   Je wilt laten zien wat je doet.

13)   Je wilt een nieuw product creëren.

14)   Het is je droom om te schrijven.

15)   Je wilt iets nalaten als je sterft.

16)   Je wilt ruimte voor iets nieuws in je hoofd.

17)   Je wilt iets afronden.

18)   Je wilt, wat je weet, voor jezelf en anderen, helder krijgen.

19)   Je wilt mensen inspireren, raken of motiveren.

20)   Je krijgt een hogere beloning tijdens een presentatie als je dé auteur van een boek bent.

21)   Wat je weet is waardevol en bijzonder en het is jouw taak om het te delen.

22)   Een boek is een visitekaartje waar mensen voor betalen.

23)   Een boek schrijven is therapie voor jezelf.

24)   Een boek schrijven maakt van jou een autoriteit en dat geeft je een goed gevoel.

25)   Jouw boek opent deuren.

26)   Een boek schrijven is een proces waar je van leert.

27)   Je verhoogt jouw geloofwaardigheid.

28)   Je onderscheidt je van de rest.

29)   Je wordt beroemd in je onmiddellijke omgeving.

30)   Je krijgt leuke deals als ‘dé auteur van’.

31)   Een boek trekt de media aan.

32)   Als je voor een publiek spreekt verdien je meer als je een boek hebt geschreven.

33)   Je kan levens veranderen door jouw kennis te delen.

34)   Je biedt een oplossing voor een probleem.

—————————

Wil jij een boek schrijven maar weet je niet hoe? Laat mij je helpen!

Wat is jouw reden om een boek te schrijven? Ik hoor het graag in het reactieveld onderaan.

————————————

Mijn boek “Topverkoper in 20 weken!” al gelezen?

Schrijf je nu in en ontvang de eerste vier hoofdstukken GRATIS in je mail!

——————————————–

Stuur deze nieuwe SCHRIJFTIP door naar je:

   • Facebook-vrienden
   • Twitter-volgers
   • LinkedIn connecties
   • en bloglezers..

Schrijf je nu in voor de volgende schrijftips:

Volg mij op Twitter:

“Vind ons leuk op Facebook”: Passievoorschrijven

Volg je passie!
Ine

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *