101 dingen om dankbaar voor te zijn!

 

Tel je fortuinen. Waar ben jij dankbaar voor? Als je dankbaar bent verleg je je focus van wat je niet hebt naar wat je wel hebt. Je vergeet op dat moment wat er ontbreekt. Want daar zijn we meestal heel goed in. Wat mist er in ons leven? Wat hebben we niet? Wat willen we bereiken? Wat zijn we nog niet? Wie zijn we nog niet? Wat moet er beter en anders?

Focussen op dankbaarheid kan niet anders dan een positief gevoel geven. Het creëert een positieve vibe in je lichaam, in je hart. Dat het goed is. Dankbaar zijn trekt positiviteit je leven in. Hoe meer je focust op positiviteit, hoe meer positieve dingen er naar je toekomen.

Als je elke morgen opstaat en aandacht schenkt aan wat er misgaat. Aan wat je niet hebt, en daar alleen maar mee bezig bent. Dan kan ik je verzekeren dat je je op het einde van de dag niet veel beter zal voelen. Maar als je jezelf dwingt (en op het begin zal dat niet altijd makkelijk zijn). Maar dwingt, om na te denken over wat je wel hebt, wat wel goed gaat en daar op blijft focussen, dan zal je dag anders lopen. Lichter, vrijer, gewoon beter.

 

Dit is mijn lijst met 10 dingen waar ik dankbaar voor ben:

 1. Mijn lichaam. Ik ben gezond waardoor ik kan tennissen, spinnen en de dingen kan doen die ik wil.
 2. Mijn tennismaatjes die ervoor zorgen dat we altijd wel een ronde verder geraken in een tornooi.
 3. De diepzinnige gesprekken, de discussies en de steun van mijn beste maatje de laatste weken.
 4. De zon, die me naar buiten trekt voor een heerlijke wandeling.
 5. Mijn uitgever die alles op alles zet om mijn boek te promoten.
 6. Mijn professioneel video-team dat me helpt om mijn video’s echt succesvol te maken.
 7. Mijn passie voor schrijven en mijn handen die het me mogelijk maken om keer op keer letters op papier te zetten.
 8. Mijn ouders die me door dik en dun steunen.
 9. Mijn huisje dat me echt het gevoel geeft thuis te komen.
 10. De vogels… die me de laatste dagen wakker maken met een serenade om U tegen te zeggen.

Ik zeg altijd… als je het niet probeert zal je het nooit weten. Dus mijn vraag voor jou… Waar ben jij dankbaar voor?

Wil je het proberen? Het kan je leven veranderen.

———————

Ik nodig je uit om jouw lijst van 10 dingen waarvoor je dankbaar bent met ons te delen.
Plaats je lijst gewoon in het commentaarveld hieronder.

Als 50 mensen hun lijst van dankbaarheid hieronder plaatsen, hebben we al gauw een lijst van 500 dingen om dankbaar voor te zijn.

Dus, plaats jouw lijst van dankbaarheid, en nodig dan iedereen die je kent uit (via Twitter, LinkedIn, Facebook, Hyves, je email lijst) om hun lijst van dankbaarheid te plaatsen.

En als je een comment leest dat je waardevol vindt – laat het die persoon dan even weten door een reactie te geven op zijn of haar comment. Dat is een manier om iemand je waardering te tonen, en een manier om het gesprek gaande te houden…

Doe je mee met mij? Samen brengen we meer dankbaarheid en geluk in de wereld.

Ken je mensen in je omgeving die baat kunnen hebben bij dit artikel?
Deel het met al je:

 • Facebook-vrienden
 • Twitter-volgers
 • LinkedIn connecties
 • en bloglezers…

Inspirerende groet, Ine Van Hofstraeten

Mijn boek Simpelweg Gelukkig Zijn al gelezen? Schrijf je nu in!

 

Twijfel je nog… Kijk dan hier naar het filmpje….

————————————–

Volg mij op Twitter: @PassieSchrijven volgen

 

“Vind ons leuk op Facebook” door op deze link te klikken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *